Made for Friends

Top terrier kennel Made for Friends                                                                                             

Terriers zijn onze passie.  

Wij hebben momenteel Irish en Kerry Blue terriërs.


Onze terriërs heten niet zomaar “Made for Friends”… Bij het kiezen van onze kennelnaam stond voor ons één doel centraal: de liefde die deze unieke rassen  u kunnen schenken, maar ook de liefde die zij van u verdienen!
Wij fokken slechts enkele nestjes per jaar met honden uit selecte top bloedlijnen en enkel voor de echte liefhebber.


Contacteer  ons voor meer informatie.

               


Irish Terriër kennel

              


Wij hebben Irish terriërs uit selecte Europese en Amerikaanse top bloedlijnen. Zowel het typische Ierse terriër-uiterlijk, alsook een aangenaam karakter zijn voor ons uiterst belangrijk. Daarom selecteren wij steeds op beide criteria en fokken wij bewust voor de echte liefhebber.

Nestjes worden gepland volgens een strikte visie. 


De Ierse terriër werd oorspronkelijk in Ierland gebruikt op de boerderijen om ongedierte uit de stallen te houden, maar had ook een functie als waakhond en familiehond. Dat maakt hem als terriër zo uniek. Hij dwingt respect af, is sportief, maar tegelijk intelligent, een kameraad voor de kinderen, een trouwe vriend voor zijn gezin. Zijn ruwe vacht maakt hem bestand tegen alle weersomstandigheden en maakt dat hij in huis geen haren verliest, mits de nodige verzorging.

Eekhoorns en ratten zijn te vrezen vijanden, en katten komen niet veel verder op het lijstje voor. Met een beetje vleien, weet de Ier steeds weg te komen bij wat hij weer heeft uitgestoken, en hij probeert zijn baasje er zelfs van te overtuigen dat het heel slim van hem was om het zo te doen.

Kortom, een Ierse Terriër is een hartendief, sprankelend, moedig, makkelijk uit te dagen en met z’n hoofd op uw knie, één en al toewijding! Een hond “voor de happy few”!

 


Kerry Blue Terriër kennelOnze passie voor terriërs uit Ierland resulteerde recent in de aanschaf van een Kerry Blue.
Bovendien showen wij in Europa Kerry Blues voor Kebulak Kennels uit Groot-Brittannië.  Samen met Cara Davani van Kebulak willen wij dit ras verder uitbouwen. 

Nestjes worden gepland volgens een strikte visie.  


De Kerry Blue Terriër stamt uit het Ierse graafschap Kerry. De Kerry Blue is een temperamentvolle, moedige en zelfverzekerde hond met een typisch Iers karakter.  Het was oorspronkelijk een waakhond, maar wordt tegenwoordig vooral als gezelschapshond gehouden.

Kerries  zijn stevig gebouwd, verstandig, en bijzonder op mensen gesteld. Liefdevolle aandacht en de nodige discipline zijn voor dit ras onontbeerlijk.  Zijn vacht is krullig, zacht en zijdeachtig waardoor de Kerry niet verhaart en geen hondenlucht heeft, ook niet als hij nat is.
Typisch is dat de Kerry Blue steeds zwart wordt geboren.  De vacht verkleurt pas naar het typische “blauw” op een leeftijd vanaf +/- 16 maanden.. 


Wij verwachten puppy's!


IRISH TERRIERS

  • Wij verwachten momenteel geen pups.
KERRY BLUE TERRIERS
 
  • Pups geboren op 10 februari 2019 uit de combinatie: Kebulak Kiss and Run (Ron) x Nayada Iz Goluboi Legndy (Jada).  
             3 ♂ en 3 ♀.  Er zijn nog pups beschikbaar.  


Advies bij het kiezen van de juiste puppy:
Van tijd tot tijd zoeken wij een gepast gezin voor (jonge) volwassen honden. 

Voor meer info: contacteer ons.


Eigenaars en trimmers kunnen bij ons terecht voor een trimcursus.
Wij fokken niet alleen deze twee prachtige rassen, maar zijn tevens beide gediplomeerd trimmer.  U kan bij ons terecht voor een rasspecifieke opleiding.  Neem een kijkje op onze webshop via deze link of bel ons voor een afspraak  0032 11 392121.  

Wij verzorgen de vacht van al onze honden met Pure Paws en Hownd.

Alle Pure Paws en Hownd producten voor het onderhoud van uw Kerry Blue terriervacht en alle nodige materialen kan u kopen via onze webshop.
Voor een puppyvacht kiest u best de Pure Paws Oats n Aloe Vera Line ofwel de Hownd Playful Pup producten.  
Voor het dagelijks onderhoud van een volwassen hond gebruikt  u best de producten uit Pure Paws  Reconstructing Line of de Silk Basics Line of SLS Free Silky Soft Line.  
De Pure Paws H²O Line kan ook voor droge vachten .
Alvorens uw Kerry Blue terrier te knippen, wast u hem met de Pure Paws Amplify Line producten.
Uit het Hownd gamma kan u eender welke conditioning shampoo kiezen.

De vacht van de Ierse terriers verzorgt u bij het dagelijks onderhoud en bij het trimmen met Pure Paws Terrier Touch Line producten.  Het wassen van uw Ierse terrier met deze shampoo en conditioner houdt de vachtstructuur hard en zorgt voor een verzorgd uiterlijk. Indien u liever kiest voor het Hownd gamma, dan raden wij aan om uw Ierse terrier te verzorgen met Yup You Stink! producten.  Ook de Hownd Miracle Dry Foam is een aanrader om de ruwharige vacht weer schoon te krijgen!
Ruwharige honden wassen met de juiste producten is dus totaal geen probleem!


Volg ons op